Werkwijze

Intake

De eerste afspraak bestaat uit een intake, die bestaat uit een vraaggesprek (anamnese), polsdiagnostiek en een tongdiagnose. Vaak kijk en voel ik ook waar de klachten zitten (houding, expressie, spierspanning, gewrichtsbewegingen). Van hieruit zal er een diagnose gesteld worden en direct daaropvolgend een eerste behandeling plaatsvinden.

Behandelingen

Bij de behandelingen worden er gemiddeld 8 tot 12 naaldjes geplaatst die in totaal ongeveer 20 tot 30 minuten blijven zitten. Als ik op de rugzijde behandel, blijven de naaldjes daar 10 tot 15 minuten zitten. Ik gebruik uitsluitend pijnloze dunne steriele naalden voor eenmalig gebruik.
Naast de behandeling met naaldjes is er tevens de mogelijkheid om behandeld te worden met een infrarood laser. Dit laatste worden met name gebruikt voor jongere kinderen.
Ook is behandeling met (elektrische) moxa mogelijk. Hierbij vindt verwarming plaats. Tenslotte ben ik ook bekend met ‘cupping’.

Over het algemeen ziet de planning er ongeveer zo uit: De eerste drie tot zes behandelingen vinden wekelijks plaats. Latere behandelingen vinden plaats met een grotere periode daartussen. Indien gewenst kunnen de latere behandelingen uiteraard nog steeds eenmaal per week worden gepland. Uiteindelijk zijn er gemiddeld tussen de acht en twaalf behandelingen nodig voor het succesvol verhelpen van een klacht. Bij chronische klachten kan het soms wenselijk zijn om periodiek acupunctuurbehandelingen te blijven doen, bijvoorbeeld ééns per vier weken.

Chinese kruiden

Indien gewenst zal er aanvullend advies verstrekt worden omtrent het gebruik van specifieke Chinese kruiden. De kruiden zijn uitsluitend producten van de hoogste kwaliteit (in tablet, capsule, poeder of vloeibare vorm), die door gerenommeerde bedrijven en een apotheker worden geproduceerd. Zij leveren deze volgens de bekende GMP-norm  (Good  Manufacturing Practice).
Deze kruiden kunnen tevens via de praktijk worden aangeschaft.

Deze kruiden kunnen tevens via de praktijk worden aangeschaft en zijn allen afkomstig van gerenommeerde bedrijven (GMP norm). 

Resultaat van de behandelingen

Wanneer u vier tot acht behandelingen heeft gehad zal het resultaat zichtbaar en voelbaar zijn. Dit zullen we samen evalueren en op basis hiervan afspraken maken voor vervolgbehandelingen. U bent tevens altijd gerechtigd om de behandelingen stop te zetten en u zit nooit vast aan een bepaald aantal behandelingen.