Over Leonard

Portret Leonard Tan

Als gediplomeerd acupuncturist ben ik gespecialiseerd in klassieke Chinese Acupunctuur en maak eventueel daarbij (ondersteunend) gebruik van Chinese kruiden.

Mijn moeder is Nederlands en mijn vader is Chinees. Mijn vader is in 1946 uit Indonesië naar Nederland gekomen.

Omdat ik ook geruime tijd als fysiotherapeut heb gewerkt kan ik de kennis van dit vakgebied ook gebruiken in mijn werk als acupuncturist.

Werkervaring

Sinds 1986 werk ik met veel plezier in de gezondheidszorg. Ik heb veel ervaring opgedaan als fysiotherapeut in diverse praktijken en gezondheidsinstellingen, waaronder enige tijd in Detroit (USA). Mijn werkterrein was zeer afwisselend: zo heb ik gewerkt in het ziekenhuis, de thuiszorg, het verpleeghuis, een instituut voor hersenletsels, particuliere praktijken en verzorgde ik fysiotherapie aan huis.

Vanuit een behoefte om tot de dieperliggende oorzaak van klachten te komen en mijn patiënten/cliënten een meer structurele oplossing te kunnen bieden ben ik na verloop van tijd geïnteresseerd geraakt in Traditionele Chinese Geneeskunde (ook wel TCM of TCG). Na het succesvol afronden van mijn opleiding in deze geneeskunde, ben ik sinds 1996 als zelfstandig acupuncturist in mijn eigen praktijk in Amsterdam werkzaam. Vanuit deze praktijk, Acupunctuur Akersluis, heb ik inmiddels al ruim 26 jaar ervaring als behandelend acupuncturist en heb ik de gezondheidsproblemen van vele cliënten kunnen verhelpen of verlichten.

.

Veelzijdig

Maar in de gezondheidszorg ben je nooit klaar; er valt altijd meer te leren en te weten te komen, onder andere van collegae, literatuur en van patiënten. Daarom ben ik altijd bezig om mijn kennis en kunde up-to-date te houden via professionele bij-en nascholing. Zo heb ik mij verder ontwikkeld in specifieke nieuwe vormen van acupunctuur als infrarood behandelingen. Hierdoor is acupunctuurpraktijk Akersluis te Amsterdam een van de meest veelzijdige praktijken van Nederland. Naast de werkzaamheden in mijn eigen praktijk ben ik lange tijd actief geweest als acupunctuur docent aan de Hwa To International University of Traditional Chinese Medicine.

Mijn praktijk

Ik werk vanuit mijn praktijk in Amsterdam West. Deze locatie is goed bereikbaar met het OV en met de auto. Er is ook volop gratis parkeermogelijkheid voor de deur.

Behandelruimte Acupunctuurpraktijk Amsterdam
Behandelruimte Acupunctuurpraktijk Amsterdam

Leonard is lid van